Centru medical veterinar Suceava, cabinet veterinar, clinica veterinara Suceava
Centrul Medical Veterinar NordVet Suceava

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajutor pentru cainii cu probleme de vedere

ajutor pentru cainii orbi

In timp ce medicina veterinara avanseaza, cainii traiesc din ce in ce mai mult. Avansand in varsta, din ce in ce mai multe boli devin iminente. Problemele cu vederea, precum cataracta sau glaucomul sunt des intalnite. Multe din aceste probleme apar in mod gradual iar unii oameni nici nu isi dau seama ca au un caine orb daca acesta este obisnuit cu casa insa multi caini au probleme sa se obisnuiasca cu disabilitatea lor. Exista multe schimbari care le puteti face pentru a le face viata mai usoara.

Daca cainele dumneavoastra mai vede totusi putin, puteti folosi contrastul. De exemplu, daca podeaua este deschisa la culoare, folositi un pres inchis la culoare si castroane pentru mancare si apa, albe. Scarile de asemenea pot fi mai usor de urcat daca folositi o banda de culoare contrastanta pe colutirle acestora. De exemplu daca aveti scari inchise la culoare puteti folosi o banda alba.

Pentru alte probleme, sau daca aveti un caine orb, puteti folosi diferite materiale de "captuseala". Spuma pentru tevi are diferite lungimi care pot fi taiate in dimensiuni corespunzatoare care sa acopere lungimea picioarelor mesei, marginile masutei din sfragerie, colturile camerelor, etc. De asemenea puteti folosi diferite arome ca sa marcati anumite zone. Aromele pe baza de uleiuri tin mai mult. Puteti marca astfel zone care sa fie evitate cu un anumit miros, si cu un alt miros sa marcati zonele pe care trebuie sa le foloseasca. De exemplu, puteti marca usa de intrare in casa cu o aroma de lamaie, fiecare treapta cu aroma de trandafir, iar zonele care sa fie evitate cu aroma de pin sau brad. Aplicati aceste arome in mod sporadic. Simtul olfactiv al unui caine este mult mai dezvoltat decat al oamenilor si nu vreti sa ii coplesiti. Va trebui sa invatati cainele ce anume reprezinta fiecare miros.

O recomandare pentru modul de aranjare al mobilei, este sa nu schimbati modul in care acestea sunt asezate daca animalul este obisnuit cu ele. Daca cainele mai are inca probleme puteti sa incercat sa il invatati sa utilizeze "cai" pe care i le creati din covoare plasticate. Odata invatate, aceste "cai" sunt minunate deoarece puteti directiona cainele spre zone importante: bolul cu mancare, patutul cainelui sau usa de intrare in casa.Toate drepturile rezervate@nordvet.ro
2009