Centru medical veterinar Suceava, cabinet veterinar, clinica veterinara Suceava
Centrul Medical Veterinar NordVet Suceava

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Un ghid pentru nutritia animalului dumneavoastra de companie

nutritia animalului

In 2007, cateva milioane de pachete de macare pentru animale au fost retrase de pe piata datorita contaminarii acestora. Desi cateva retrageri au fost facute in mod voluntar de catre producatori pentru a mentine siguranta, cateva din aceste retrageri au fost facute in urma depistarii unor proteine vegetale contaminate. Din pacate, multe animale au murit, iar multe au fost spitalizate. Dupa ce milioanelor de detinatori de animale speriati li sa spus ca este din nou sigur sa hraneasca animalele cu produsele lor, multi oameni au ramas cu intrebari la care nu li s-a raspuns incluzand si "ce pun eu defapt in farfuria cainelui meu zilnic?"

Invatati-va sa cititi etichetele de pe mancarea pentru animale. Uitati-va peste ingrediente ca sa puteti alege care este produsul cu care veti hrani animalul dumneavoastra de companie. Ar trebui sa urmariti in mod special ingredientele de calitate, scrise de obicei primele. Cu cat este mai sus in lista ingredientelor, cu atat acel ingredient este intr-o cantitate mai mare in hrana animalului dumneavoastra, de exemplu: primul ingredient este cel de baza, in timp ce ultimele ingrediente din lista pot fi chiar insesizabile. Primele elemente ale listei de ingrediente trebuie neaparat sa includa carne, produse vegetale si fibre.

Selectati tipul corect de hrana pentru animalul dumneavoastra de companie. Formule pentru catelusi sunt necesare pentru cateii aflati in crestere, in timp ce formula pentru adulti este necesara cainilor maturi. Daca unui catelus in crestere ii este data hrana pentru caini adulti, atunci acesti nu vor manca destule substante nutritive care sa le permita cresterea rapida a corpului lor. Formulele pentru seniori sunt menite sa ofere substante nutritive pentru caini maturi a caror nevoi sunt diferite de cele ale catelusilor aflati in crestere.

Schimbati marca de hrana a cainelui dumneavoastra, pe parcurs, treptat. Spre deosebire de oameni, care pot manca o varietate de tipuri de hrana intr-o singura zi, cainii se pot imbolnavi in momentul in care hrana pe care o primesc in mod regulat este schimbata cu o alta marca de alimente. Pentru a putea schimba alimentatia cainelui dumneavoastra, trebuie sa continuati sa ii dati alimentele pe care i le dati in mod regulat, combinate cu noua hrana, scazand gradual cantitatea celei vechi.

Ce sa evitati in alimentatia animalului dumneavoastra:

  • Broccoli
  • Ciocolata
  • Porumb
  • Struguri
  • Coji de cartof
  • Ceai sau cafea
  • Frunze de rosii


Toate drepturile rezervate@nordvet.ro
2009