Centru medical veterinar Suceava, cabinet veterinar, clinica veterinara Suceava
centrul medical veterinar nordvet

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tratamentul dentar de acasa

ingrijirea dentara a animalelor

ingrijirea dentara de acasa

Ingrijirea dentara pe care o primesc cainii sau pisicile acasa are acelasi scop ca si ingrijirea dentara a dumneavoastra, indepartarea placii dentare. Placa este lipicioasa, albicioasa, cu un gust rau si un miros ofensiv ce se acumuleaza in gura. Placa reprezinta in proportie de 85% bacterii si se mineralizeaza de la tartru. Acumularea placii cauzeaza infectii ale gingiilor si a oaselor in jurul dintilor. Cainele sau pisica este dependenta de dumneavoastra in ceea ce priveste ingrijirea dentara, dar nu trebuie uitate examinarile regulate la un specialist.

Periajul zilnic al dintilor

Aceasta metoda este cel mai bun tratament dentar aplicat acasa. Periajul dintilor indeparteaza placa de deasupra si de sub linia gingiei. Indepartarea zilnica a placii ingreuneaza acumularea tartrului si ajuta la prevenirea infectiilor dentare. Utilizati o periuta moale si o pasta de dinti pentru caini sau pisici. Pasta de dinti pentru caini sau pisici este facuta astfel incat sa poata fi inghitita spre deosebire de pasta de dinti pentru oameni. Acest fapt este important deoarece animalul dumneavoastra nu se poate clati in gura. Pasta de dinti pentru pisici poate avea mai multe arome precum pui sau peste, iar pasta de dinti pentru caini poate avea arome precum unt sau malt.

Clatiri anibacteriene

Aceasta reprezinta o alta optiune a ingrijirii dentare de acasa. Acest fapt nu este posibili doar prin periajul zilnic, iar o clatire cu o apa de igiena orala incetineste acumularea de placa dentara. Pentru unele animale apa de ingrijire orala poate fi folosita in loc de pasta de dinti.

Jucarii de mestecat

Jucariile de mestecat indeparteaza partial placa dentara si tartrul, antreneaza musculatura maxilarului, si satisfac dorinta naturala de a mesteca a cainelui sau a pisicii dumneavoastra. Fiecare animal are un comportament diferit de mestecat, asa ca alegeti jucariile mestecabile in functie de nevoile animalului dumneavoastra. O astfel de jucarie se poate opri in gat sau in stomac cauzand probleme, asa ca animalul trebuie supravegheat in timp ce mesteca jucaria.

Examinarile dentare

Ingrijirea dentara de acasa si vizitele regulate la un specialist ajuta la protejarea sanatatii cainelui sau a pisicii dumneavoastra. Majoritatea cainilor si a pisicilor necesita o vizita la un specialist la aproximativ 6-12 luni. Chiar daca animalul dumneavoastra de companie are un comportament aparent normal, vizitele regulate la un profesionist ar trebui realizate deoarece cainii sau pisicile pot ascunde problemele dentare severe.


Toate drepturile rezervate@nordvet.ro
2009